eNCPT – Gratis för medlemmar!

För att kunna ta del av eNCPT online behöver du vara inloggad på DRF:s hemsida. Om du inte har ett inlogg så skaffar du detta genom att registrera dig som medlem. Inlogg från DRF:s gamla hemsidan fungerar inte utan man behöver registrera en helt ny användare.

Klicka här för att komma till eNCPT 

Genom ett unikt samarbete mellan DRF och the Academy of Nutrition and Dietetics kommer samtliga medlemmar i DRF få gratis tillgång till eNCPT på svenska. Svenska eNCPT ersätter den IDNT manual som utkom 2012 och kommer fortsättningsvis att uppdateras årligen. Hemsidan är anpassad för att fungera både på dator, i mobiltelefoner och på surfplattor. Dietister som inte är medlemmar i DRF hänvisas till att köpa en licens från The Academy of Nutrition and Dietetics. Även studenter på dietistutbildningarna kommer att ha gratis tillgång till eNCPT!

På den svenska delen av hemsidan finns översättning av de korta introduktionerna (snapshots) till de fyra stegen i NCP-modellen samt termer och definitioner på svenska. En nyhet är att samtliga referensblad har uppdaterats med svensk term och definition. Förutom de svenska delarna finns också en mängd information på engelska. Vi rekommenderar varmt att alla som arbetar med NCP och dess terminologi tar del av denna information. Ytterligare användbar information hittar du på sidorna för Informatik & Etisk kodex samt Litteratur och material.

Många har haft synpunkter på att PES-uttalandet ibland kan vara svårt att skriva grammatiskt korrekt. Efter diskussioner med kollegor presenteras nu ett nytt format för PES-uttalandet.

(Nutritionsdiagnos) relaterad till (Etiologi). Detta framgår av (Symtom och kliniska tecken).

Detta finns också beskrivet på ”snapshotet” för Nutritionsdiagnoser.

Om du har synpunkter eller frågor kring nya eNCPT är du välkommen att kontakta
Ylva Orrevall
DRF:s arbetsgrupp för Informatik & Etisk kodex
Ylva.orrevall@karolinska.se

Kommentera