Senaste nytt om NCP

I början av augusti bytte International Dietetics and Nutrition Terminology (IDNT) namn till Nutrition Care Process Terminology. Samtidigt lanserade The Academy of Nutrition and Dietetics en helt ny webbsida för terminologin. Den nya hemsidan har förbättrad sökfunktion och är också anpassad för mobiltelefoner och surfplattor vilket kommer underlätta för oss dietister.

Här i Sverige arbetar vi just nu för fullt med att uppdatera vår svenska översättning och hoppas vara klara med detta mot slutet av hösten. Den här gången kommer vi inte att trycka någon ny terminologibok utan istället kommer den svenska översättningen läggas in på samma hemsida som den amerikanska terminologin. Vi är övertygade om att detta kommer att underlätta användandet då man på hemsidan snabbt kan gå mellan svenska termer och referensbladen på engelska. Det blir inte heller någon tung bok att bära med sig i arbetet!

Hälsningar, Jenny McGreevy, översättare och Ylva Orrevall, DRFs arbetsgrupp för etisk kod och terminologi

PS. Vill du lära dig mer om NCP från en expert? Läs då Esther Myers blogg “Dialogue on Nutrition Care Process”. Varför inte läsa ett avsnitt och ha som diskussionsunderlag tillsammans med kollegor? Andra heta tips för att få veta mer är att besöka vår svenska sida om NCP eller ta del av den senaste rapporten om hur dietister i Europa arbetar med nutritionsbehandlingsprocessen. DS.

 

Kommentera