eNCPT – Gratis för medlemmar!

 

För att kunna ta del av användarnamn och lösenord till eNCPT online behöver du vara medlem hos DRF och inloggad på webbplatsen. När du har användarnamn och lösenord kan du logga in på eNCPT.

Genom ett unikt samarbete mellan DRF och the Academy of Nutrition and Dietetics har samtliga medlemmar i DRF gratis tillgång till eNCPT på svenska. Svenska eNCPT ersätter den IDNT manual som utkom 2012 och kommer fortsättningsvis att uppdateras vartannat år. Hemsidan är anpassad för att fungera både på dator, i mobiltelefoner och på surfplattor. Dietister som inte är medlemmar i DRF hänvisas till att köpa en licens från The Academy of Nutrition and Dietetics. Även studenter på dietistutbildningarna kommer att ha gratis tillgång till eNCPT!

På den svenska delen av hemsidan finns översättning av de korta introduktionerna (snapshots) till de fyra stegen i NCP-modellen samt termer och definitioner på svenska. En nyhet är att samtliga referensblad har uppdaterats med svensk term och definition. Förutom de svenska delarna finns också en mängd information på engelska. Vi rekommenderar varmt att alla som arbetar med NCP och dess terminologi tar del av denna information.

Om du har synpunkter eller frågor kring eNCPT är du välkommen att kontakta:
Ylva Orrevall
DRF:s arbetsgrupp för Informatik & Etisk kodex
Ylva.orrevall@karolinska.se

Kommentera