HEJ Angelina Khalil!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds ledamot Angelina Khalil. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Angelina?

Jag växte upp i Stockholm och flyttade till Uppsala för studier i kostvetenskap och tog min kostvetarexamen från Uppsala universitet. Därefter blev det en runda till Umeå för dietiststudier i 2 år men jag är idag tillbaka i Uppsala.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag anser att DRF har en mycket viktig roll och ett ansvar att stötta och utveckla dietistyrket i Sverige. Genom att vara med i styrelsen har jag fått en chans att kunna vara delaktig i det viktiga arbete som DRF utför, och därmed har jag också fått en chans att få vara en del av att utveckla och påverka ett yrke som jag verkligen brinner för!

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag vill framför allt stötta landets dietister i olika frågor, bidra till mer jämlik hälsa samt uppmärksamma och stötta projekt och personer som verkar för att gynna dietistyrket.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

En matälskares svåraste fråga? Det står mellan havregryn och lakrits.