Region Skåne möter Tjeckiska dietistförbundet!
Den 8-9 oktober fick Region Skåne studiebesök av Tjeckiska dietistförbundet, deras förening för enteral och parenteral nutrition tillsammans med Tjeckiska hälsoministeriet. Syftet var att observera hur Skånes universitetssjukhus och Region Skåne arbetar med nutritionsomhändertagandet samt hur vår måltidsorganisation verkar. De hade fått tips från flera andra länder om att besöka Region Skåne utifrån att Region Skåne är i framkant gällande sjukhusmåltider rörande digitalisering, miljö och effektivitet. Först besöktes Region Skånes nybyggda produktionskök i Kristianstad, där kvalitetsledare och dietist Erika Norberg berättade om Region Skånes nya måltidskoncept. Konceptet innebär kalla enportionsförpackade måltider med lång hållbarhet på vårdavdelningen, där patienten väljer från en bred meny vad som önskas äta och även när.
Dagen därpå besöktes en vårdavdelning i nya sjukhusbyggnaden i Malmö för att se hur arbetet med sjukhusmåltiderna går till på en vårdavdelning, där utvecklingsledare Marie Svensson tillsammans med måltidshandledare Camilla Sump Johansson tog emot besökarna. Dagen fortsatte sedan med att dietist Ylva Dernbrant berättade om hur vi organiserar vården avseende nutrition. Tack till Ylva för organisering av studiebesöket.




Comments are closed here.