EFAD

Om EFAD

EFAD (The European Federation of the Associations of Dietitians) grundades 1978 och är en mellanstatlig organisation för Europas dietister. Strategiska frågor som EFADs medlemsorganisationer samlas kring är bland annat en gemensam terminologi och fortbildning. EFAD har också ett nära samarbete med ESPEN och kontakt med EU-parlamentet och WHO, något som möjliggör påverkansarbete för dietistens frågor på internationell nivå.

Vilken betydelse har EFAD för DRF?

DRFs förra ordförande Susann Ask berättar i en intervju om vilka fördelar DRF har av sitt medlemskap i EFAD:

– Om man arbetar inom forskning eller utbildning, är med i någon av DRF:s sektioner eller styrelse, vill utvecklas eller är sugen på att jobba utomlands – då har man stor nytta av EFAD. Här finns ett stort kontaktnät och massor av viktig information att ta del av.

Ta del av hela artikeln och intervjun med Susann Ask här

EFADs kongress 2021 – DRF deltar som värdland

Den 26-30 oktober 2021 genomfördes EFADs digitala konferens med tema “The Vital Link to Health”. Kongressen genomfördes med hjälp av fyra nationella organisationer, där Sverige (genom Dietisternas Riksförbund) var ett värdland.

Läs mer om kongressen på denna länk

Material från EFAD

EFAD utformar material som är användbara för DRFs medlemmar. Bland annat kommer det från och med 2021 en medlemstidning på teman aktuella för Europas dietister.

På denna länk hittar du material från EFAD