Diabetes
Referensgruppen bildades 1991 och har medlemmar från Umeå till Malmö. Gruppen har minst ett möte om året och regelbundna telefonmöten. Målsättningen med vårt arbete är att alla personer med diabetes skall få adekvat kost och nutritionsbehandling. Maten är en grundläggande del i behandlingen av diabetes. Dietistens roll är central i diabetesteamet, framför allt för att kunna individualisera kostråden.
I gruppen försöker vi bevaka utvecklingen inom ämnesområdet vad gäller behandlingsriktlinjer och forskning. För övrigt arbetar vi med att granska informationsmaterial, följa debatten i media och på webben, stötta varandra och skapa nätverk. Vi har inlett ett samarbete med Svenska Diabetesförbundet. En av medlemmarna i gruppen svarar på kostfrågor i medlemstidningen Diabetes. Vi deltar och föreläser på utbildningar, kurser, konferenser och fortbildningsdagar samt har en ambition att vara resurspersoner åt kollegor.
Ta gärna del av vårt rekommenderade material här.
Läs vårt senaste årsmötesprotokoll här.
Kontakt
Medlemmar