Offentliga måltidens dag 2021

Varje dag serveras det 3,3 miljoner måltider inom vård, skola och omsorg i Sverige. För att uppmärksamma det otroliga arbete som görs i vårt land firas detta med en alldeles egen dag. Tredje torsdagen i oktober, i år 21/10 är det offentliga måltidens dag. DRF vill därför passa på att uppmärksamma några av landets duktiga kollegor som i olika verksamheter arbetar med den offentliga måltiden. Nedan hittar du inspiration.

Hej Cecilia!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Cecilia Svanberg arbetar på omsorgsförvaltningen i Växjö och berättar i den här videon mer om hur de arbetar med mellanmål.

Hej Lena!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Lena Axelsson arbetar på Tre Stiftelser med äldre och berättar i den här videon mer om hur hon sprider budskap om njutningsbara måltider.

Hej Kerstin!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Kerstin Arvidsson arbetar inom kostverksamheten i region Kalmar. Här berättar hon om sitt arbete och vi får följa med ut i verksamheten.

Hej Agneta!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Agneta Hörnell är professor på Umeå Universitet. Här berättar hon om sin arbetsplats och hur man arbetar med offentliga måltider på universitetet.

Hej Erika!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Erika arbetar som processutvecklare i Region Skåne och berättar i den här intervjun mer om sitt uppdrag.

Hej Kristina!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Kristina Stefanovic Andersson arbetar som nutritionsansvarig dietist i Ystad och berättar i den här intervjun mer om vilka frågor hon driver.

 

Hej Susanne!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Susanne Fredén arbetar som dietist på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. I den här intervjun berättar hon mer om hennes roll i byggnationen av det nya produktionsköket och hur maten ska ses som en del av vården på ett tydligare sätt.

 

Hej Maria!  Hur arbetar du med offentliga måltider?

Maria Biörklund Helgasson arbetar som avdelningschef på Högskolan i Kristianstad och projektledare ett innovationsprojekt på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Där man ska utveckla digitala lösningar för att öka patienters möjligheter att få ta del av det utbud som måltidsleverantören erbjuder.

 

Vill du se hur andra verksamheter arbetar med detta runt om i landet? Titta då in på MATtanken!