Föreläsare & Åhörarkopior
Åhörarkopior läggs upp kontinuerligt
TORSDAG 12 APRIL
Hållbar nutrition för hälsa genom hela livet – Kunskapskanalen
Susann Ask, ordförande Dietisternas Riksförbund
Ett mänskligt varumärke skapar möjligheter – Kunskapskanalen
Anna-Karin Lingham, varumärkesexpert
Nationella riktlinjer för prevention och behandling av ohälsosamma levnadsvanor – Kunskapskanalen
Irene Nilsson Carlsson, Socialstyrelsen
Hälsa och matvanor hos unga – Kunskapskanalen
Irene Mattison, nutritionsist SLV
Levnadsvanor kring mat och alkohol hos äldre – Kunskapskanalen
Jessica Samuelsson & Felicia Ahlner, doktorander vid Göteborgs Universitet
Kunskap och kompetens kring nutrition – bristvara hos de som är närmast den äldre – Kunskapskanalen
Josephine Garpsäter, dietist vid Äldreförvaltningen i Sundbyberg
Ett barnrättsperspektiv på nutrition – Åhörarkopia (pdf) – Kunskapskanalen
Susann Swärd, människorätts- och barnrättsstrateg
FREDAG 13 APRIL
Att mäta effekter av nutritionsbehandling – hårda fakta kring mjuka värden – Åhörarkopia (pdf) – Se föreläsningen
Karen Freijer, Maastricht University
Att utveckla en dietistenhet – en resa i tiden från 2001 till idag
Rose-Marie Hedlund, Landstinget Sörmland.
E-hälsa och digitalisering – hur möter vi morgondagens patienter?
Christina Sollenberg, CAG Mawell
Digitala verktyg i patientmötet
Petra Rydén, Sarah Persson, Umeå Universitet
NCP möjliggör verksamhetsuppföljning och forskning
Lotta Copland, näringsfysiolog & Ylva Orrevall, dietist
Att kommunicera hälsa, hållbarhet och mat för olika grupper –
om hjärt- och kärlsjukdomar och socioekonomi med fokus på jämlik hälsa
Anette Jansson, dietist vid Hjärt-Lungfonden
Hur kommunicera för att skapa effekt och nå fram?
– om val av budskap och kanaler, och om sociala mediers inflytande
Marie Sitell, dietist och kommunikationsstrateg
Jubileumsföresläning! Mat och trender i Sverige under 40 år: 1978-2018
Richard Tellström, PhD