HEJ Amanda Weimar!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds ledamot Amanda Weimar. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Amanda Weimar?

Jag kommer ursprungligen från Sollentuna utanför Stockholm och flyttade upp till Umeå ganska snart efter gymnasiet för att läsa dietistprogrammet. Efter examen fick jag mitt första dietistjobb i Linköping och där är jag kvar nio år senare. Jag har arbetat som klinisk dietist inom både primärvård och specialistvård samt som samordnare och projektledare för dietistverksamheten i primärvården i Region Östergötland. För två år sen bytte jag bana och började arbeta med utveckling och förvaltning av ledningssystem inom hälso- och sjukvård och har precis börjat ett nytt jobb som utbildningskonsult på Cambio Welfare.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag tycker det är roligt att få vara med och påverka och utveckla både dietistprofessionen och förbundet! Då jag just nu har lite annan inriktning på mitt arbete känns det också som en bra möjlighet att få behålla en fot i dietistvärlden och jag ser fram emot att lära känna och knyta kontakt med duktiga dietister runt om i landet.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag vill gärna jobba vidare med frågor som jag tidigare engagerat mig i lokalt i Östergötland, exempelvis att synliggöra dietisters kompetens och öka dietisters inflytande inom både hälso- och sjukvård, omsorg och industri.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

Chips!