Hej Clara Svensson!

Vem är Clara Svensson?

Clara Svensson, kommer ursprungligen från Halmstad. Är sedan några år tillbaka bosatt i Stockholm. Jag tog min dietistexamen 2019 efter studier i Göteborg och Australien. Jag har sedan dess arbetat en period på Karlskoga lasarett och arbetar nu sedan några år tillbaka som dietist i region Stockholm inom rehabilitering. Utöver mina arbetsuppgifter som klinisk dietist är jag yrkesföreträdare för dietister samt systemadministratör. Jag sitter med i DRFs styrelse sedan mars 2022 och är sedan mars 2023 även kassör.

Hur har det senaste året i styrelsen varit?

Mitt första år i styrelsen har varit jättekul och väldigt lärorikt. Då jag hade hand om vår funktionsmejl det första året fick ja möjligheten att ha kontakt med våra trevliga medlemmar och andra trevliga intressenter. Jag fick också möjligheten till att arbete med Socialstyrelsen i vissa sammanhang som representant från DRF vilket känns både viktigt, lärorikt och kul!

Vad har du lärt dig om DRF det senaste året?

Jag har under det senaste året fått en ännu större inblick i hur mycket DRF och våra medlemmar gör för dietistkåren och jag är så stolt över att vara en del av DRF.

Vilket är ditt bästa resminne?

Ett av mina bästa reseminnen är när jag efter studenten (efter att ha längtat och kolla på animal planet i flera år) besökte ett rescue center för orangutanger i Borneo. För mig var de så häftigt att med min kompis äntligen få besöka det där ställe på andra sidan jordklotet vi drömt om så länge och med egna ögon få se dessa fantastiska djur. Utöver detta så bjöd Borneo på dykning i världsklass och vandring upp till bergen för att se pinnacles.