Hej Matilda Fyrqvist!

Vem är Matilda Fyrqvist?

Jag heter Matilda Fyrqvist, är 33 år gammal och är född och uppvuxen på Åland i Finland. Jag går sista året på dietistprogrammet vid Umeå universitet och jag började i DRFs styrelse som studeranderepresentant våren 2023.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

När jag såg att möjligheten kom upp att engagera sig i DRFs styrelse så såg jag ett ypperligt tillfälle att få en närmare inblick i hur det är att sitta i en styrelse, men även att få en kontakt och insyn i hur min framtida yrkeskår arbetar, vad som är på agendan inom dietistyrket och att skapa kontakter och lära sig av erfarna dietister.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag hoppas kunna få studenter att bli mer varse om fördelarna med att vara en del av DRF genom att vara en länk mellan studenter och styrelse. Förhoppningsvis även kunna bidra med input från studentperspektivet till styrelsen och på så vis bidra med utvecklingen och det arbete som DRF jobbar för.

Vilket är ditt bästa resminne?

Jag och min kusin backpackade genom Asien, Hawaii och USA i 5 månader år 2013. Vi fick uppleva så många fantastiska naturupplevelser, möten och äventyr som tagna ur en film. Jag är så otroligt tacksam över den resan och något jag aldrig kommer att glömma!