Hej Amanda Weimar!

Vem är Amanda Weimar?

Amanda Weimar, uppväxt i Sollentuna utanför Stockholm men bor sen 10 år tillbaka i Linköping. Jag tog examen från dietistprogrammet i Umeå 2011 och har varit med i DRF:s styrelse i lite mer än ett år.

Idag arbetar jag som utbildningskonsult på Cambio Welfare som utvecklar verksamhetssystemet Viva för kommunal socialtjänst, vård och omsorg. I min roll ansvarar jag för allt som har med utbildning av användare att göra, exempelvis att ta fram utbildningsmaterial och dokumentation för olika användargrupper och planera för och hålla i fysiska och digitala utbildningar av Vivasystemet.

Hur har det senaste året i styrelsen varit?

Väldigt roligt och utvecklande! Det var mycket nytt att sätta sig in i början men efter några månader upplevde jag att vi blev alltmer samspelta i styrelsen och att vi började hitta våra olika roller.

Vad har du lärt dig om DRF det senaste året?

Jag har framför allt imponerats av alla duktiga kollegor som jag lärt känna genom styrelsen och i andra sammanhang inom DRF. Det finns så mycket kompetens i vår kår och det är mycket spännande som sker och kommer att ske framöver. Just nu är det mycket fokus på hur DRF ska fungera och kommunicera som ett fristående förbund vilket lärt mig mycket om vad som fungerat bra respektive mindre bra tidigare – och det ska bli väldigt kul att vara med och påverka hur det blir framöver!

Om du var en grönsak, vilken skulle du vara och varför?

Någon grönsak som får vara länge i solen och ta det lugnt och växa till sig, en körsbärstomat kanske!