Hej Amanda Weimar!

Vem är Amanda Weimar?

Amanda Weimar, uppväxt i Sollentuna utanför Stockholm men bor sen mer än 10 år tillbaka i Linköping. Jag tog examen från dietistprogrammet i Umeå 2011 och är inne på mitt tredje år i DRF:s styrelse.

Idag arbetar jag som utbildningskonsult på Cambio Welfare som utvecklar verksamhetssystemet Viva för kommunal socialtjänst, vård och omsorg. I min roll ansvarar jag för användardokumentation och utbildning, exempelvis skriftligt och digitalt material och att samordna och hålla i olika utbildningar av Vivasystemet. Tidigare har jag bland annat arbetat som verksamhetsutvecklare, klinisk dietist och samordnare för dietister inom primärvården i Region Östergötland.

Hur har det senaste året i styrelsen varit?

Roligt och intensivt! Att vi blev ett fristående förbund vid årsskiftet har genomsyrat mycket av vårt arbete och inneburit en del utmaningar men jag är övertygad om att det kommer bli väldigt bra på sikt.

Vad har du lärt dig om DRF det senaste året?

Otroligt mycket! Det är en riktig förmån att få insyn i så många olika delar av DRF och allt fantastiskt arbete som görs, dels i styrelsen, dels av andra i exempelvis sektionerna och projektdelen. Det är särskilt värdefullt för mig som inte arbetar som dietist just nu att ändå känna att jag hänger med och har ett litet hum om allt spännande som sker inom nutritionsområdet. 

Vilket är ditt bästa resminne?

I höstas var jag tjänstledig och åkte i väg på en fyramånaders bröllopsresa med min man så det är svårt att svara något annat än den resan och svårt att välja bara ett minne – men det var väldigt speciellt när vi befann oss i öknen i västra Australien och vaknade upp på morgonen till ljudet av vilda dingos som ylade och sen fick se kängurus hoppa förbi vårt tält.