HEJ ANNA JÖRNVI!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds vice ordförande Anna Jörnvi. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Anna Jörnvi?

Anna Jörnvi heter jag och jag är uppväxt utanför Lund och flyttade till Uppsala för att plugga dietistprogrammet. Där bodde jag i totalt 6,5 år. I augusti förra tog min sambo och jag vårt pick och pack och flyttade till Stockholm.

Det var under mitt första jobb i Uppsala som jag började engagera mig i DRF. Efter två år som sekreterare i DRF Uppland gick jag vidare till DRFs styrelse där jag är vice ordförande sedan mars 2020.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag är en person som tycker om att arbeta i grupp och uppnå mål tillsammans. Jag tycker dessutom väldigt mycket om att lära mig nya saker, något jag verkligen får göra som ledamot i DRFs styrelse. Om allt från GDPR till att arrangera utbildningsdagar och kongresser.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Såhär ett år in i styrelsen vill jag fortsätta jobba för att dietisten ska bli bli mer självklar i samhället. Enligt mig skulle vi dietister kunna jobba precis överallt. På allt från enskilda företag som värnar om sina anställdas hälsa till att stötta skolsystrarna i elevhälsan, för att bara nämna två exempel.

Sen tycker jag det är väldigt spännande med kommunikation och är väldigt glad över uppdraget att försöka förbättra DRFs kommunikation. Just nu har vi fokus på den interna kommunikationen och hur utbytet mellan medlemmar kan bli ännu bättre.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

Liksom min styrelsekollega Simon är jag mycket förtjust i morötter. Morötter passar verkligen i alla sammanhang och det går inte en dag utan att jag mumsar på denna fantastiska orangea rotfrukt.