Hej Anne-Li Bjärneryd!

Vem är Anne-Li Bjärneryd!

Anne-Li Bjärneryd, född och uppväxt i Värmland men har hunnit bo i Stockholm, Göteborg, England – Guildford innan jag och min familj byggde hus i Kil, Värmland. Jag tog examen 2009 från dietistprogrammet i Umeå, men läste delar av min utbildning på University of Surrey.

På jobbet delar jag min tid mellan klinisk tjänst på barn- och ungdomsmedicin och min samordnarroll för dietisterna i Region Värmland. Kliniskt har mina områden mot gastroenterologi, neonatal, kardiologi och som del i vårt ”nutritionsteam” där vi utreder och behandlar barn med ätsvårigheter. I min strategiska roll jobbar jag med yrkesgemensamma frågor och håller ihop vårt dietistnätverk i Värmland.   

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag blev intresserad av vår professionsförening och har varit imponerad över det arbete styrelsen gjort de senaste åren. Det känns som en förmån att få arbeta med utvecklingen av vår profession tillsammans med så erfarna och proffsiga kollegor!

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag blev nominerad till styrelsen och blev nyfiken, det som lockade var att få lära mig mer och lyfta fram vår yrkeskår. Jag blev invald i mars 2023. Nu ser jag fram emot att få bidra i styrelsen och förutom sekreterarrollen hoppas jag kunna vara med och påverka dietisters karriärmöjligheter framåt.

Vilket är ditt bästa resminne?

Det är svårt att välja mitt bästa resminne men jag och min man gjorde en svårslagen roadtrip i Kalifornien och på Maui som bröllopsresa, där vi bland annat gjorde fantastiska apparatdyk bland rockor, sköldpaddor, revhajar, och barracudor. Det var magiskt!