HEJ Anneli Bylund!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds ledamot Anneli Bylund. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Anneli Bylund?

Kommer från Helsingborg bor numera i Tullinge, södra Stockholm.

Utbildade mig i Uppsala, examen 1999. Har jobbat nästan 20 år i livsmedelsbranschen, med utbildningar, div konsultuppdrag, Vi-butikerna, Semper och KF Provkök och nu Senior Hållbarhetsstrateg  på Coop. Var tidigare aktiv i DRF Stockholm, nu ledamot i styrelsen.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Dietistens roll och kompetens i MatSverige bör få större kännedom i och utanför vården. DRF har under flera år förändrat tonläget för dietisten och den resan behöver fortsätta. Idag när klimatfrågan är brinnande har dietister stora möjligheter att vara rätt budbärare till vad hälsosam mat och hållbar mat är.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag kan bidra med den livserfarenhet jag har haft genom mina arbeten som i olika utsträckning har handlat om hälsa och livsmedel. Jag hoppas att jag kan bidra till att dietistens kunskap får plats på fler arenor än vården och framförallt kombineras och får kraft tillsammans med det fokus som finns på hållbar mat.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

Te om man får säga en dryck annars rågbröd, västerbottenost och choklad.