Hej Petra Sjöholm!

Vem är Petra Sjöholm?

Petra Sjöholm är född i Malmö och nyligen, efter 8 år återinflyttad i Malmö. Efter examen började jag jobba inom primärvården i västra götalandsregionen. Efter två år valde jag som sagt att flytta ner till Malmö för att jobba på Skånes Universitetssjukhus med inriktning obesitasbehandling. Jag tog min kandidatexamen 2018 och min magister 2019. I år, 2022 tog jag äntligen ut min medicine mastersexamen med huvudområde klinisk nutrition. Jag är nu inne på mitt andra år i DRFs styrelse.

Hur har det senaste året i styrelsen varit?

Intensivt! Jag har inte tidigare suttit med i en styrelse. Jag har under året gjort en djupdykning i arbetet och tog även på mig rollen som sekreterare. Jag har fått lära mig mycket det senaste året.

Vad har du lärt dig om DRF det senaste året?

Jag har lärt mig att DRF gör så mycket mer än vad som syns på ytan och att DRFs medlemmar är så viktiga för att vara drivande och engagerade på olika platser. DRFs styrelseledamöter är drivna och vill så mycket, men utan medlemmarnas engagemang skulle vi inte kunna genomföra allt det.

Om du var en grönsak, vilken skulle du vara och varför?

Just nu håller jag nog på att bli en chilifrukt. Jag har hoppat på odlingstrenden och har 33 chiliplantor som jag planterat där hemma.