HEJ Petra Sjöholm!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds sekreterare Petra Sjöholm. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Petra Sjöholm?

Jag är född och uppvuxen i Malmö men flyttade till Göteborg för att bli dietist och blev sedan kvar där. Jag jobbar som primärvårdsdietist i Västra Götalandsregionen vilket jag gjort sedan min magisterexamen 2019. I styrelsen är det jag som är sekreterare och även ansvarig för kommunikationen mellan styrelse och våra olika sektioner.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag kände att det var dags att engagera mig mer i mitt yrke och tycker det är viktigt att DRF finns och är aktiv för våra medlemmar.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag vill bidra till en ökad känsla av gemenskap inom dietistkåren och även sprida kunskap om varför det är viktigt att dietisten är en del av hälso- och sjukvård.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

Tomat! Jag måste alltid ha tomater hemma, men om jag köper småtomater så äter jag alltid upp dem innan jag hinner använda dem i matlagning.