Hej Rebeka Bereczky Veress!

Vem är Rebeka Bereczky Veress?

Rebeka Bereczky Veress är 27 år och bor i Stockholm där jag även är född. Jag läser för närvarande Dietistprogrammet vid Uppsala Universitet och tar examen i januari, så jag blev väldigt glad över att få ta över rollen som studeranderepresentant i DRF i mars så att jag hinner få en större inblick i förbundets arbete under mitt sista år av utbildningen.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Jag upplever att DRF utför ett otroligt viktigt arbete genom att stärka dietisters roll i Sverige och inspirera både yrkesverksamma och studenter till vidareutveckling. Jag vill kunna delta i arbetet som förbundet utför, lära mig mer om yrket och få en inblick i vilka möjligheter det finns för att som framtida dietist engagera sig inom förbundet.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen?

Jag vill kunna bidra till att styrelsen fortsätter sitt värdefulla arbete och agera som en länk mellan DRF och studenterna vid Dietistprogrammet. Jag hoppas även kunna inspirera så många andra studenter som möjligt till att bli en del av DRF.

Om du var en grönsak, vilken skulle du vara och varför?

Brysselkål! Det är en av mina favoritgrönsaker som dessutom hör till vintern och julen, vilket är min favorittid på året.