HEJ Simon Ivarsson

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds kassör Simon Ivarsson. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Simon Ivarsson?

Jag är Simon och är kassör i DRF sedan 2020. Bor i Trollhättan, men jobbar på Sahlgrenska i Göteborg (där jag även gick min dietistutbildning) samt lite på Uddevalla sjukhus sedan 2021. I Göteborg jobbar jag med medicinsk obesitasbehandling och i Uddevalla med diabetesforskning. Jag har väl varit intresserad och engagerad i fackliga frågor sedan en lång tid tillbaka, mest intensivt då jag jobbade två år på heltid med studentfackliga frågor på Göteborgs universitet.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse?

Då jag blev nominerad till styrelsen tyckte jag det lät spännande, att få en djupare inblick i DRF. Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra till att dietistkårens ställning stärks.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen? För mig så är det viktigt att DRF är inkluderande och tydligt, att vi verkar mot ett gemensamt mål. Ett brett engagemang är jag övertygad om är vägen framåt, så kan jag på något sätt få fler att engagera sig känner jag mig nöjd. Och såklart att vi har en hållbar ekonomi för det långsiktiga arbetet.

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan?

Förr i tiden skulle jag svarat bacon (inser att vissa kommer bli besvikna nu när svaret blir ett annat…), men nu får jag nog svara morötter. Känner mig som världens stereotyp som svarar det, men de är så fantastiskt mångsidiga, billiga, lättillgängliga och nästan alltid goda! Dessutom går det ju faktiskt att tänka sig en morotskaka eller tre!