HEJ VERA OLSSON!

Nedan följer en intervju med Dietisternas Riksförbunds studeranderepresentant Vera Olsson. Intervjun genomfördes i början på juni 2021.

Vem är Vera Olsson? 

Vera heter jag och kommer från Landskrona. Jag studerar just nu 5e terminen på Dietistprogrammet i Uppsala och är studeranderepresentant i Styrelsen just nu. Tidigare har jag varit engagerad inom nationslivet här i Uppsala men tycker nu det är väldigt kul att få engagera sig inom DRF.

Varför har du sökt dig till DRFs styrelse? 

Jag sökte mig till DRFs styrelse för att få möjligheten att engagera mig i vad som kommer bli min egen framtid. Förutom att det är väldigt lärorikt att få vara med och se vad DRFs Styrelse arbetar med så ser jag det som en ovärderlig möjlighet att knyta kontakter och få vara med och utveckla den yrkesroll jag själv kommer ha snart.

Vad vill du verka för under din tid i styrelsen? 

Jag vill verka för att minska gapet mellan dietiststudenter och arbetslivet genom att ge dem en möjlighet till insyn i DRFs arbete och vision. Gentemot styrelsen verkar jag för under pågående arbete kunna ge studenternas perspektiv. 

Vilket livsmedel klarar du dig inte utan? 

Havregryn och kaffe!! Längtar till frukost med havregrynsgröt och en kopp kaffe varje kväll när jag går och lägger mig (OBS! inget skämt).