Teknikkurs för dietister som arbetar med diabetes

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 18/03
09:00 - 16:00


Vi kan nu erbjuda dig en dag där du som dietist kommer att få mer kunskap om den teknik som används inom diabetesvården, såsom insulinpumpar och kontinuerlig glukosmätning. Det är av stor vikt att dietisten förstår och kan tolka den information som tekniken ger för att ge goda kostråd. Den här kursen har som syfte att förbättra din kunskap om de olika tekniska hjälpmedel som finns och hur dessa kan hjälpa dig optimera kostbehandlingen.

Kursen riktar sig till dietister som arbetar med barn eller vuxna patienter med diabetes, främst diabetes typ 1 och som vill lära sig mer om de tekniska hjälpmedel som finns tillgängliga.
Tid och plats: 18 mars 2020 Kl. 09:00 – 16:00, Karolinska Universitetssjukhuset.

Innehåll i korthet
Grunderna i insulinpumpbehandling och hur olika pumpar fungerar samt genomgång av kontinuerlig glukosmätning (rtCGM och isCGM). Genomgång hur man laddar ner i Diasend och Carelink och tittar på informationen med kosten som utgångspunkt. Tolka blodsockerkurvor. Hur maten påverkar blodsockerkurvorna.

– Problemlösning
– Hur fett och protein påverkar kurvorna
– Träning

Det kommer att finnas tid för diskussioner och under dagen kommer olika företag att finnas på plats för att visa några av de insulinpumpar och sensorer som finns på marknaden.
Kostnad: 500 kr Fika och lunch ingår.

PROGRAM

Anmälan till Ulla Cederholm.
ulla.cederholm@regiondalarna.se

Lämna ett svar