HOBS ERBJUDER DIG SOM VÅRDGIVARE EN FÖRELÄSNING OM HYPOGLYKEMI EFTER BARIATRISK KIRURGI

Har du mött patienter som är opererade med bariatrisk kirurgi, även kallad obesitaskirurgi, och som lider av svängande blodsocker?

Det finns över 100,000 personer i Sverige som är opererade med bariatrisk kirurgi. En del av de drabbas av blodsockerfall/hypoglykemi, vilket kan orsaka stora svårigheter i deras vardag men kan även leda till allvarliga konsekvenser som anfall och medvetslöshet. Kunskapen kring denna patientgrupp är fortfarande låg, trots att det finns behandlingar och hjälp att få.

Vi på Patientorganisationen HOBS vill bidra med kunskapsspridning och bjuder in er till en föreläsning kring hypoglykemi efter bariatrisk kirurgi, där vi kommer att gå igenom orsaker, konsekvenser och möjliga behandlingar. Dessutom kommer ni få ta del av patienters erfarenheter kring hypoglykemi. Jag som kommer att föreläsa är dietist i grunden och har jobbat i många år med patientgruppen.

Föreläsningen för vårdgivare blir onsdagen den 8:e september kl 12:00 – 13:00. Den kommer att ske digitalt via zoom och är gratis för HOBS medlemmar. För icke-medlemmar kostar föreläsningen 200 kr (vem som helst kan vara medlem hos oss, även sjukvårdspersonal). Stöd vårt arbete och bli medlem på HOBS idag, gå in på hobs.se.

Anmäl dig till info@hobs.se, uppge i ämnesrad “Föreläsning Profession”. Skicka gärna vidare till andra kollegor som kan vara intresserade!

Inbjudan PDF

Om oss: HOBS är ett riksförbund som arbetar för patienter som lever med övervikt och obesitas. Vår vision är ett samhälle med nolltolerans mot viktstigma och där alla erbjuds en kvalificerad och jämlik vård.

Lämna ett svar